Protestwandeling Vossenplein gaat niet door uit vrees voor boetes

© Saskia Vanderstichele
| Het Vossenplein in de Marollen, waar sinds de lockdown geen rommelmarkt meer plaatsvindt (archiefbeeld).

De handelaarsvereniging van de Bruegelwijk en de Marollen gaat niet door met hun geplande protestwandeling. Die zou maandagvoormiddag plaatsvinden, maar de politie heeft hen afgelopen weekend duidelijk laten weten dat er boetes zouden volgen. Een tiental marktkramers stond alsnog op het plein.

Dat schrijft HLN maandag en het nieuws wordt bevestigd aan BRUZZ door voorzitter Michel Deschuytere van de handelaarsvereniging.

"De politiecommissaris heeft mij gebeld en zei erg duidelijk dat voor alle samenscholingen boetes van minstens 250 euro per persoon gelden", zegt Deschuytere. "Wij willen vooral een boodschap brengen, maar de meeste handelaars willen geen boete betalen."

Het protest gaat dus niet door, maar volgens persagentschap Belga waren toch een tiental marktkramers aanwezig op het Vossenplein om hun ongenoegen te uiten met de veiligheidsmaatregelen.

Deschuytere heeft bovendien een brief geschreven naar Brussels burgemeester Philippe Close (PS) met de vraag om te mogen openen. "Wij hopen snel een antwoord van de stad te krijgen, want onze markt is niet zomaar een rommelmarkt. Hij is gereserveerd voor professionelen die een abonnement betalen. Daarom willen we eerst de visie van de gemeente kennen vooraleer we federaal meer duidelijkheid vragen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?