Rookpluim in centrum Brussel door terrasbrand

© BRUZZ
08/08/2022
Updated: 08/08/2022 12.29u

Ze was goed zichtbaar deze ochtend, een zwarte rookpluim in het centrum van Brussel. Die ontstond ten gevolge van een terrasbrand in een appartement aan de Baksteenkaai. Er vielen geen gewonden.

“Omstreeks 9u20 deze ochtend, arriveerden we bij een brand op de Baksteenkaai,” zegt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer. “De brand ontstond buiten, op een terras van een van de appartementen die uitgeeft op een binnenkoer.”

Bij de brand vielen geen gewonden. Luttele minuten na aankomst van de twee pompwagens en evenveel ladderwagens van de brandweer, was het vuur reeds onder controle. Nochtans deed de hevige rookontwikkeling erger vermoeden. “De rook ontstond doordat het hout behandeld was met bepaalde producten,” verheldert Derieuw.

“De oorzaak van de brand blijft nader te bepalen,” aldus nog Derieuw. Hoe dan ook bleef de brand beperkt. “Normaal decontamineren onze brandweerlui hun uitrusting alvorens terug naar de kazerne te rijden. Dat is nodig om het roet van de interventiekledij te verwijderen en zo te verhinderen dat het in de huid dringt. Maar dat was bij deze kleine brand zelfs niet nodig.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie