Sint-Joost installeert 24/7 politieaanwezigheid in Noordwijk: 'Doeltreffende oplossingen'

MVDH
10/07/2023
Updated: 12/07/2023 19.15u

Sint-Joost-ten-Node gaat een extra budget van anderhalf miljoen euro besteden aan veiligheidsmaatregelen in de Noordwijk. Dat kondigde burgemeester Emir Kir (onafhankelijk) eerder deze week aan in een persbericht.

Na eerder al onder meer een alcohol- en samenscholingsverbod te hebben ingevoerd, schroeft Sint-Joost de maatregelen in de Noordwijk nog wat verder op. Er wordt anderhalf miljoen euro vrijgemaakt om te zorgen voor 24/7 politieaanwezigheid in de Noordwijk, aldus de burgemeester in een persbericht.

"Uitzonderlijke omstandigheden vragen om uitzonderlijke maatregelen", klinkt het. "We nemen hiermee onze verantwoordelijkheid op gemeentelijk niveau, zoals we altijd hebben gedaan voor de Noordwijk, in afwachting van de maatregelen op regionaal en federaal niveau."

"Mijn benadering is direct en humaan", zegt burgemeester Kir (onafhankelijk) van Sint-Joost-ten-Node.

Transitverkeer beperken

De burgemeester kondigt in het bericht aan ook de aanwezigheid van gemeentewachten op te schroeven. Zij zullen nu 's avonds tot twee uur 's nachts patrouilleren. "We hebben tevens de verandering van rijrichtingen doorheen de wijk ingevoerd om het transitverkeer, dat bevorderlijk is voor misdrijven, te beperken", voegt de burgemeester nog toe. Tot slot zullen slecht geparkeerde steps systematisch worden verwijderd en wordt de wijk "met water gereinigd". "We blijven ook structurele projecten opvolgen, zoals de heraanleg van het eerste deel van de Brabantstraat", aldus Kir.

De sekswerkers van de Aarschotstraat in Sint-Joost zijn samen met handelaars en buurtwoners het slachtoffer van de criminaliteit in de wijk. Utsopi, de vereniging voor sekswerkers, vindt de verhoogde aanwezigheid van de politie een goede zaak: "De politie die in de wijk werkt, heeft veel ervaring met sekswerkers. Ze hebben een goede verstandhouding. De meisjes weten dat de politie hier is om hen te beschermen".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node , Veiligheid , Noordwijk , politie , Emir Kir

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni