Steward van parking.brussels verleent eerste hulp aan gewonde fietser

© parking.brussels
| Agron reed rond in een scanwagen toen hij op de Charbolaan in Schaarbeek plots zag hoe een fietser werd omvergereden door een auto.

Een steward van parking.brussels is door het parkeeragentschap in de bloemetjes gezet. Hij wordt gehuldigd omdat hij een fietser die zwaar gewond was geraakt bij een ongeval in Schaarbeek de eerste zorgen heeft toegediend.

Op 2 juni zag Agron, die zijn familienaam liever niet vermeld ziet, hoe een fietser op de Charbolaan in Schaarbeek zwaar gewond geraakt. “Ik reed in een scanvoertuig achter een fietser zonder helm op een elektrische fiets,” vertelt hij. “Plots ging de deur van een geparkeerd voertuig voor hem open. Die kon hij niet meer ontwijken, waarna hij overkop ging en op zijn hoof viel.”

300 collega’s aan de beurt voor EHBO-opleiding

Agron parkeerde vervolgens zijn scanwagen dwars over de weg om te voorkomen dat andere auto’s over de fietser zouden rijden. Daarna diende hij het slachtoffer de eerste zorgen toe en controleerde hij het lichaam op levensbedreigende verwondingen. Hij belde ook een ziekenwagen.

De steward had deze procedure aangeleerd gekregen tijdens een EHBO-opleiding die hij kon volgen bij parking.brussels. Dit voorval benadrukt voor het agentschap het belang van de beslissing om al zijn medewerkers zo’n cursus te laten volgen.

Het gaat niet alleen om stewards, maar ook om medewerkers van de klantendienst in de antennes van parking.brussels in onder meer Molenbeek, Anderlecht-Vorst, Jette, Schaarbeek, Elsene en het hoofdkantoor in het stadscentrum.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?