Bussen van lijn 71 aan de halte Flagey.
© MIVB | Bussen van lijn 71 aan de halte Flagey. (archief)

Twee jongeren schieten projectiel in oog van rijdende buschauffeur aan Flagey

RV
© BRUZZ
15/08/2023

Een buschauffeur op lijn 71 is maandagavond omstreeks 20 uur al rijdend aangevallen door twee jongens op een step. Dat gebeurde vlakbij de halte aan het Flageyplein. De twee jongeren zijn nog niet gevat.

Op het kruispunt van de Guldensporenlaan en het Flageyplein, raakte een projectiel door het open raam het oog van de buschauffeur. Volgens de MIVB hadden de jongeren een soort luchtgeweer of ‘BB-gun’ waarmee ze hem verwondden. Ondanks zijn verwonding slaagde de chauffeur erin om te remmen. Er was geen aanrijding en er raakten geen passagiers gewond.

De politie en veiligheidsdiensten kwamen ter plaatse en de chauffeur werd naar het ziekenhuis overgebracht. Later op de avond kon die het ziekenhuis verlaten, maar de man was nog steeds in shock en zal een tijd lang arbeidsongeschikt zijn.

De jongeren zijn vlak na het incident weggevlucht en werden nog niet gevat. Het onderzoek is nog lopende, maar volgens de politie zouden ooggetuigen hebben gezien dat het geen kogels van een luchtgeweer, maar steentjes waren waarmee de jongeren de chauffeur hadden aangevallen.

De MIVB bevestigt een strafklacht te zullen indienen tegen de jongeren.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie