1718 kortjes Liedts 5

| Vrijdagavond 14 augustus probeerde de politie op het Liedtsplein een verkeerscontrole uit te voeren toen de agenten belaagd werden door een minderjarige

Tweede verdachte van agressie op politie in Schaarbeek opgepakt

© Belga
19/11/2020

In Brussel heeft de lokale politie van de zone Brussel-Noord woensdag een man opgepakt die verdacht wordt van weerspannigheid en slagen aan agenten. De 18-jarige zou op 14 augustus betrokken geweest zijn bij een incident op het Liedtsplein in Schaarbeek waarbij een agent gewond raakte. Dat meldt het Brusselse parket.

Die vrijdagavond 14 augustus probeerde de politie op het Liedtsplein een verkeerscontrole uit te voeren toen de agenten belaagd werden door een minderjarige die zich enkele dagen voordien ook al had laten opmerken tijdens de rellen op het strand in Blankenberge. Toen de agenten daarop die minderjarige wilden identificeren, verzette die zich en zette hij de omstaanders aan tot rellen.

De jongeman kon zich in de heisa losrukken en zette het op een lopen. De agenten konden hem nog oppakken maar werden daarbij belaagd door de omstaanders en een van hen kreeg zelfs een messteek in zijn kogelwerend vest. Bij het incident raakte ook een agent gewond.

De minderjarige werd door de jeugdrechter in een open instelling geplaatst terwijl de politie verder speurde naar andere betrokkenen. Daarbij werd een mogelijke verdachte geïdentificeerd en op 23 september werd al een huiszoeking uitgevoerd in diens woning. De jongeman was toen niet aanwezig maar de informatie die toen verzameld werd, leidde er wel toe dat hij woensdag ingerekend kon worden. De jongeman, E.M., werd ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter, die hem in verdenking heeft gesteld van weerspannigheid, aldus nog het parket.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Veiligheid , Liedtsplein

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni