Twintigtal arrestaties bij huiszoekingen in drugsonderzoek

© Peter Dhondt/BRUZZ
| Een voertuig van politiezone Zuid (Anderlecht, Sint-Gillis, Vorst)
Updated: 01-12-2021 - 17:20

Onder meer in Anderlecht, Evere, Sint-Joost-ten-Node en Elsene zijn woensdag speurders van de federale gerechtelijke politie binnengevallen voor een grootscheepse actie tegen een drugsbende. Dat wordt bevestigd door het federaal parket. Zo'n twintig mensen werden opgepakt, ze worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie rond de internationale handel in cocaïne en cannabis, op grote en zeer professionele schaal.

Het onderzoek naar de organisatie is een van de uitlopers van het zogenaamde Sky ECC-onderzoek, waarbij een netwerk van cryptofoons kon gehakt worden. De versleutelde berichten die toen in handen vielen van het gerecht hebben al aanleiding gegeven tot een resem andere onderzoeken naar criminele organisaties.

De bende die woensdag geviseerd werd zou onder meer uit Albanese leden bestaan en zou in België een netwerk uitgebouwd hebben om op grote schaal cocaïne en cannabis klaar te maken voor verkoop en distributie. Daarnaast zou de organisatie haar illegale opbrengsten ook witgewassen hebben.

Verschillende honderden politiemensen vielen woensdag binnen op een 40-tal adressen in het Brusselse, meer bepaald in Anderlecht, Evere, Sint-Joost-ten-Node, en Elsene, maar ook in La Louvière, Monceau-sur-Sambre, Waver, en Antwerpen. Hoeveel verdachten opgepakt werden, is nog niet duidelijk.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?