Veertien kilo drugs en 60.000 euro cash aangetroffen na speciale operatie

MVDH
02/06/2023

In een onderzoek naar drugshandel in de wijk Clemenceau door de drugssectie van politiezone Zuid werden 13 kilo cannabis, ruim 1 kilo cocaïne en ongeveer 60.000 euro aan cash in beslag genomen.

Bij een grootschalige operatie verrichtte de politiezone Zuid op 2 en 3 mei in totaal 15 huiszoekingen op verschillende locaties, waaronder Anderlecht, De Panne, Sint-Jans-Molenbeek, Affligem, Sint-Joost-ten-Node en Brussel hoofdstad. Daarnaast werd ook een bijkomende zoekactie uitgevoerd in de gevangenis van Sint-Gillis.

Tijdens deze actie identificeerden en doorzochten politiediensten in totaal 4 productiefaciliteiten. Als resultaat van de operatie werd een aanzienlijke hoeveelheid drugs en contant geld in beslag genomen. In totaal werd er 1,1 kilogram cocaïne, 13 kilo cannabis en 60.000 euro cash in beslag genomen.

Twaalf personen zijn in verdenking gesteld wegens drugshandel. Zeven onder hen zijn onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Deze huiszoekingen maken deel uit van een onderzoek van de politiezone Zuid naar drugshandelaars die actief zijn in de wijk Clemenceau in Anderlecht.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni