| Aarschotsstraat in de Noordwijk.

Verbod op verkoop van alcohol in Noordwijk met maand verlengd

RV
© BRUZZ
16/01/2023

Het verbod op de verkoop van alcohol tussen 20.00 uur ‘s avonds en 6.00 uur ‘s ochtends in de Noordwijk wordt met een maand verlengd. Dat heeft de burgemeester van Schaarbeek, Cécile Jodogne (DéFI), beslist.

Naar aanleiding van de moord op inspecteur Thomas Monjoie werden drastische beperkingen van alle nachtelijke en commerciële activiteiten opgelegd in de Noordwijk om de veiligheid in de buurt te verbeteren.

Daaronder ook het avondlijk verbod op de verkoop van alcohol, dat in werking trad op 8 december 2022 en een verordenig verving die op 13 november 2022 van kracht ging.

Lichte daling criminaliteit

Uit een politierapport van 12 januari bleek een lichte daling van de criminaliteit in de buurt en een afname van problematische samenscholing rond plekken waar alcohol wordt verkocht.

De maatregelen zouden volgens het rapport ook zorgen voor tevredenheid bij winkeliers en handelaars in de buurt.

Het kabinet van burgemeester Jodogne kondigt aan dat de volgende maatregelen tot en met 15 februari van kracht blijven:

- Een verbod, met uitzondering van cafés, restaurants, bezorgdiensten, om alcoholische dranken te verkopen om mee te nemen van 20.00 uur tot 06.00 uur.

- Machtiging voor de politiediensten om 24 uur per dag bewakings- en controleactiviteiten uit te voeren op mensen in de openbare ruimte.

- Een verbod om 24 uur per dag met meer dan vijf mensen tegelijk samen te komen in de openbare ruimte.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni