Politie-actie aan Zuidstation: 60-tal mensen opgepakt

© Belga
26/08/2023
Updated: 26/08/2023 16.54u

In en rond het station van Brussel-Zuid is de politie zaterdag massaal aanwezig. Een 60-tal mensen werd opgepakt, vaak wegens een gebrek aan verblijfspapieren. Er is ook een netheidsactie aan de gang.

Vrijdag kondigden premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister Verlinden aan dat ze stappen zullen zetten om de veiligheid in het station te verhogen. Verhalen over druggebruik en overlast in de omgeving doen al geruime tijd de ronde.

Zaterdag is een verhoogd aantal politiemensen (ongeveer honderd) aanwezig in het station. Ook Securail en de gemeentediensten staan op post en de directe omgeving van het station wordt ook gereinigd. "Alles verloopt rustig", meldt woordvoerder van de lokale politie Brussel-Zuid Sarah Frederickx.

Intussen zijn al ongeveer zestig personen opgepakt. Het gaat vooral om mensen die op kleine diefstallen werden betrapt of mensen die illegaal in het land verblijven. Een persoon is opgepakt omdat hij als ontsnapt geseind stond.

De actie, die zaterdag om 10 uur begonnen is, loopt nog voort tot 's avonds. Zondag komt er geen gelijkaardige grootschalige actie, maar de lokale politie blijft wel, zoals al gebruikelijk was, met verhoogde aandacht patrouilleren in de stationsomgeving.

Minister Verlinden zal zaterdag rond 14.45 uur langskomen in het Zuidstation om de politieagenten een hart onder de riem te steken.

DKLVO

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni