Vijf verdachten van drugssmokkel via Brussels Airport opgepakt

© Belga
20/07/2023

De federale gerechtelijke politie van Halle-Vilvoorde heeft dinsdag vijf personen opgepakt die verdacht worden van drugssmokkel via de luchthaven Brussels Airport. Bij de verdachten bevinden zich twee luchthavenmedewerkers. De politie kon ook 120 kilogram cocaïne, met een straatwaarde van 6 miljoen euro, in beslag nemen, naast aanzienlijke sommen cash geld. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde donderdag.

"De bal ging aan het rollen toen twee luchthavenmedewerkers de aandacht trokken van de politie door hun verdachte gedragingen op de luchthaven", zegt parketwoordvoerder Carol Vercarre. "Uit onderzoek bleek al snel dat de twee deel uitmaakten van een criminele organisatie die actief was in drugssmokkel vanuit Afrika."

De bende ging steeds op dezelfde manier te werk. Op vluchten vanuit de Gambiaanse hoofdstad Banjul, werden tussen de bagage verschillende koffers met drugs verstopt. De twee luchthavenmedewerkers stonden in voor de uithalingen van deze koffers uit het vliegtuig. Vervolgens bracht één van hen de koffers weg om ze buiten het luchthavengebouw te overhandigen aan andere bendeleden.

"Afgelopen dinsdag was er opnieuw een vlucht voorzien vanuit Banjul, waarop de politie besloot om de verdachten te observeren", gaat het parket verder. "Hoewel de beide medewerkers niet voorzien waren om op dat ogenblik te werken, bleken ze toch aanwezig op de luchthaven toen de vlucht uit Banjul landde. Ze haalden verschillende koffers uit het vliegtuig, waarna één van hen de luchthaven verliet met deze koffers. Een aantal kilometer verder werd hij opgewacht door drie wagens en werden de koffers in deze auto's geladen."

Op dat moment besloot de politie tussenbeide te komen en met succes: "Er werden drie reiskoffers aangetroffen met in totaal ongeveer 120 kilogram cocaïne. Vijf personen werden gearresteerd, waaronder de twee luchthavenmedewerkers. Nadien volgden nog verschillende huiszoekingen bij de verdachten, waar ook belangrijke sommen cash geld in beslag werden genomen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni