© Politie Brussel-West | Archiefbeeld

Wagens in brand en politie met vuurwerk beschoten in Laken

© BRUZZ
03/12/2023

Zaterdagavond rond 21 uur rukten de politie van zone Brussel Hoofdstad – Elsene en de brandweer uit na een melding van brandende voertuigen. Eens ter plaatse werd de politie onder vuur genomen met vuurwerk. Er is een onderzoek geopend.

Het ging om twee voertuigen die in brand stonden in de Citroenbomenlaan. De politie arriveerde als eerste ter plaatse, maar werd vrijwel meteen met vuurwerk bestookt.

De daders werden niet gevat, maar toen de brandweer arriveerde, was de site wel beveiligd. “Onze mensen konden hun werk doen dankzij het optreden van de politie”, aldus brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. “Wij hebben de branden snel kunnen blussen. Het ging net als vorige week om twee deelvoertuigen.”

“Van de hulpverleners en politiediensten raakte niemand gewond”, laat Ilse Van de Keere van de Brusselse politie nog weten. “Er is een onderzoek geopend naar de exacte omstandigheden van de feiten en de daders.”

Geweld

Vorige week zondag nog werd eveneens in Laken de brandweer beschoten met vuurwerk. Volgens de adjudant van de brandweerploeg ging het toen mogelijk om een hinderlaag.

De meldingen van geweld tegen hulpverleners kenden de voorbije jaren een sterke stijging. Woensdag lanceerden de brandweer en safe.brussels daarom een sensibiliseringscampagne die oproept tot respect.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie