| Sultan Zadran, de fietskoerier die begin dit jaar overleed in de buurt van het Noordstation.

Zaak rond overleden fietskoerier Sultan Zadran geklasseerd zonder gevolg

CD
© BRUZZ
01/11/2023

De zaak rond fietskoerier Sultan Zadran, die eerder dit jaar overleed nadat hij werd aangereden door een Flixbus aan het Noordstation, is recent geklasseerd. Dat schrijft RTBF en wordt bevestigd door het parket van Brussel.

Begin februari kwam Zadran om het leven, nadat hij onder een Flixbus terechtkwam. Het ongeval gebeurde op de kruising van de Koning Albert II-laan en de Simon Bolivarlaan, tegenover het Noordstation in Schaarbeek.

De chauffeur van de Flixbus reed Zadran aan bij een manoeuvre op de Koning Albert II-laan. De fietskoerier reed op dat ogenblik op het fietspad aan de rechterkant - in de dode hoek - van de bus.

Het slachtoffer liet vijf kinderen en zijn vrouw na. Zadran was afkomstig uit Afghanistan en verbleef al zo’n tien jaar in België. Zijn gezin vluchtte na de machtsovername van de Taliban in Afghanistan naar Pakistan. Op het moment van het ongeval stond de vader op het punt zijn kroost naar België te brengen in het kader van gezinshereniging.

Het dodelijk ongeval bracht de discussie rond veiligheid van fietskoeriers naar de voorgrond. Ook de verkeerssituatie aan het Noordstation werd in de nasleep van het ongeval meermaals aangeklaagd.

Op de plek waar fietskoerier Sultan Zadran overleed na een aanrijding door een Flixbus is de situatie nog altijd even gevaarlijk

| Begin februari overleed fietskoerier Sultan Zadran na een aanrijding door een Flixbus.

Geen gevolg

De zaak wordt uiteindelijk geklasseerd zonder gevolg voor de buschauffeur, Flixbus of het Uber Eats-platform, waar Zadran voor werkte.

La Maison des Livreurs, die zich ontfermt over fietskoeriers, reageert onthutst. "De behandeling van het ongeval met de Sultan roept veel vragen op. Waarom werd de zaak geseponeerd?", schrijven ze in een Facebookpost.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Veiligheid , Justitie , sultan zadran , dodelijk ongeval , fietskoerier

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni