20200701 1715 zwembaden De Nekker

| Zwembaden De Nekker.

Zesjarig kind van Brusselse groep verdronken in De Nekker

© Belga
13/08/2020

Een zesjarig kindje is woensdag verdronken in een van de vijvers van provinciaal recreatiedomein De Nekker in Mechelen. Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd die een onderzoek voert naar onopzettelijke doodslag.

Het kindje raakte in moeilijkheden in de kindervijver en werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar is daar bezweken. Het onderzoek naar de feiten is opgestart, maar in eerste instantie wijst alles in de richting van een spijtig ongeval. Het parket had een onderzoeksrechter gevorderd wegens schuldig verzuim, maar na de afstapping van woensdagnamiddag wordt het onderzoek gekwalificeerd als onopzettelijke doodslag.

De aanwezige redders, die het kind nog probeerden te reanimeren, en de familie krijgen pyschologische bijstand. Het jongetje was in het recreatiepark met een groep Brusselse kinderen en enkele begeleiders. Ook zijn moeder was aanwezig.

Door coronmaatregelen werkt het domein op reservatie en worden slechts een 800-tal bezoekers toegelaten, terwijl er in normale omstandigheden capaciteit is voor 4.000 mensen. Alle aanwezigen werden naar de grote zwemvijver verplaatst om politie en parket toe te laten hun werk te doen. De kleine kindervijver is gedeeltelijk afgesloten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Veiligheid , De Nekker

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni