Na een warme lente volgt een hete zomer. Nog tot volgende week zondag worden temperaturen van boven de 27 graden voorspeld. Voor wie de broodnodige afkoeling zoekt, kan een duik in een openluchtzwembad of vijver soelaas brengen. Helaas biedt Brussel geen zee aan mogelijkheden. Toch vond BRUZZ enkele mogelijkheden voor een frisse plons.

De laatste zomer van Océade

Océade tropisch zwemparadijs

Het subtropisch zwemparadijs op de Heizel gaat dicht op 30 september, maar maakt zich nog op voor een zomer lang waterpret. En niet onbelangrijk: ze hebben er een buitenzwembad met een temperatuur van 32 graden. Iedereen die groter is dan 1 meter 30 betaalt er 22 euro voor een hele dag. Met metro 6 richting Koning Boudewijn, halte Heizel, geraak je er in een mum van tijd.

Meer info: http://www.oceade.be/nl

De Nekker in Mechelen

nekker1.jpg

Niet in Brussel, maar wel makkelijk te bereiken met de trein. Het treintraject tussen Brussel-Zuid en Mechelen-Nekkerspoel duurt amper 30 minuten, de wandeling naar het domein nog eens 14 minuten. Het domein beschikt over een zwemzone van 4.500 vierkante meter, een zandstrand en een waterspeeltuin voor kinderen. Je kan er ook baantjes trekken in een afgebakende zwemstrook. Volwassenen betalen er 4,5 euro.

Meer info: https://www.denekker.be/

Nausicaa in Waterloo

p1000848.jpg

| Het graspleintje aan zwembad Nausicaa

Nausicaa heeft een 25-meterbad met een glijbaan en een kinderbad. Er zijn twee banen voorbehouden voor baantjestrekkers, maar in de andere banen kan je gewoon wat plonsen en kunnen kinderen ravotten. Een ticketje kost er 4 euro. In totaal ben je zo’n 34 minuten onderweg vanuit Brussel-Zuid.

Meer info: Waterloosports.be

Provinciedomein Huizingen

huizingen.jpg

Hier bestaat het zwembad uit drie kleine baden. Vooral speelbaden met een glijbaan. Minder geschikt voor baantjestrekkers dus. Volwassenen buiten Vlaams-Brabant betalen 12 euro. Vanuit Brussel-Centraal ben je 15 minuten onderweg, waarna je nog 20 minuten een bus moet nemen.

Meer info: https://www.vlaamsbrabant.be/info/contact/adres-provinciedomein-huizingen.jsp

Bloso-domein in Hofstade

Hofstade_PHOTONEWS_20180507

Het zwembad en het strand van Hofstade liggen midden in een natuurgebied van maar liefst 172 hectaren groot. Een deel van het 650 meter lange strand wordt er in de zomer omgetoverd tot een bewaakte zwemzone. Het domein ligt op wandelafstand van het station van Hofstade. Voor niet-omwonenden kost de toegang tot het strand 5 euro.

Meer info: https://www.sport.vlaanderen

Voor de kapitaalkrachtigen

Lloyd Ukkel

Naast het vip-terras, de fitness en de tennisterreinen is er ook een openluchtzwembad in de David Lloyd Club in Ukkel. De prijs van een maandabonnement schommelt wel tussen de 130 à 220 euro en je bent verplicht een abonnement van minstens vier maanden te nemen.

Meer info: https://www.davidlloyd.be/clubs/brussels

Een voetenzwembad in hartje Brussel

zwembad bozar

| In de zomer van 2017 was het piepkleine zwembad, het grootste openluchtbad van Brussel, al eens open bij Bozar.

Dit jaar gaf de overheid geen toestemming voor een openluchtzwembad van Pool is Cool. Wel komt er in samenwerking met Bozar een installatie met sproeiers en water die de verkoeling van een echt zwembad proberen na te bootsen. Het schaduwzwembad is terug te vinden in de Baron Hortastraat.

Meer info: https://www.bozar.be/nl/activities/142591-bozar-open-air-summer-edition-2018

De openluchtzwemmer

Het kwik stijgt naar de dertig graden, en in Brussel is nergens een openluchtzwembad te bekennen. Wij gingen voor u op zoek naar plekken waar u toch een frisse duik kan nemen, en dat binnen het uur reizen vanuit de stad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , De openluchtzwemmer , openluchtzwembad , Oceade , David Lloyd Club , Huizingen , De Nekker

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni