Feestvierders in Warandepark: 'Zin om te feesten is oncontroleerbaar'

Er zijn zondagavond tientallen mensen samengekomen in het Warandepark om er te dansen op beats van Lefto en Zwangere Guy, zonder sociale afstand en zonder mondmasker. "We waren de controle verloren, maar dit was zeker niet de bedoeling", klinkt het bij de organisatie van het feestje. "Wij willen niet het slechte voorbeeld geven."

Op videobeelden is te zien hoe tientallen mensen dicht bij elkaar staan te dansen in het Warandepark. Voor Kiosk Radio draait Lefto er elke zondagavond muziek. Gisterenavond werd hij bijgestaan door Zwangere Guy, en het duo lokte heel wat feestgangers naar de kiosk in het Warandepark.

"We hebben vrijwilligers die alles in goede banen leiden, maar gisteren waren we de controle een beetje verloren. Dit was zeker niet de bedoeling", reageert Nicolas Bucci van Kiosk Radio.

Dat er zoveel mensen in het park waren, is volgens Bucci te wijten aan de autoloze zondag. "We zagen dat er heel wat mensen waren uit andere steden die we op andere dagen niet zien", aldus Bucci.

'Laatste zomerdag'

"Er waren mensen met en zonder mondmaskers, en ze stonden heel dicht bij elkaar. Velen hadden het gevoel dat het de laatste zomerdag van het jaar was", gaat Bucci verder. "De zin om nog een laatste keer te feesten was oncontroleerbaar."

De politie kwam ter plaatse, waarna de muziek werd stopgezet. "Zelfs zonder muziek bleven sommige mensen verder dansen", aldus de organisatie nog. "Om 22 uur was het park zo goed als leeg. Wij willen zeker niet het slechte voorbeeld geven, dit zal nooit meer gebeuren."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?