'Post-apocalyptische' trein veroorzaakt nachtlawaai in stationsbuurt Jette

In de omgeving van het station van Jette voerde Infrabel de voorbije twee nachten onderhoudswerken uit. Buurtbewoners klagen over nachtlawaai, veroorzaakt door een "apocalyptische trein." Die wordt ook woensdagnacht nog ingezet voor het onderhoud van de sporen.

In de nacht van maandag op dinsdag en dinsdag op woensdag vonden onderhoudswerken plaats op de sporen in de omgeving van het station van Jette. De werken zorgden voor heel wat overlast, klinkt het bij buurtbewoners.

"De afgelopen twee nachten kwam er telkens tussen middernacht en 4 uur een zeer lawaaierig, post-apocalyptisch treinstel doorheen het centrum van Jette gereden. Tussen die uren was het onmogelijk om de slaap te vatten omwille van het ongelooflijke lawaai en de sterke trillingen die dit veroorzaakte", zegt een buurtbewoonster.

Het "post-apocalyptisch treinstel" blijkt een onderstopmachine van Infrabel te zijn. "Dat is een vrij luidruchtige werktrein", licht de woordvoerder van de spoorbeheerder Thomas Baeken toe. "We gebruiken die onderstopmachine om de stabiliteit van de sporen in orde te brengen."

'Geen pretje'

Met behulp van trilhamers zorgt de onderstopper ervoor dat het ballastmateriaal, de stenen onder en tussen de sporen, dichter bij elkaar komen. Dat zorgt voor een betere stabiliteit. Deze werken worden ook nog de komende nacht uitgevoerd.

"Het is geen pretje om dat 's nachts te horen", zegt de Infrabel-woordvoerder. Normaal brengt de spoorbeheerder buurtbewoners op de hoogte van geplande werken als die 's nachts voor overlast kunnen zorgen. "Dat zijn we deze keer vergeten. Daar gaan we intern meer aandacht aan besteden, want het kan niet dat we zoiets vergeten", aldus Baeken nog. "Er zijn intussen wel contacten geweest met buurtbewoners om uit te leggen wat daar aan de hand is."

Nog tot en met zaterdagochtend voert Infrabel werken uit in de omgeving van Jette, maar de onderstopmachine wordt niet meer ingezet vanaf donderdag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?