Zwembad van Ukkel heropent volgende week

Na lang wachten heropent volgende week de Ukkelse zwemkom Longchamp. De hittegolf zal jammer genoeg dus aan het zwembad zijn voorbijgegaan - maar het zwembad kan nu wél tijdens kerst openblijven.

Om de tien jaar moeten er essentiële werken aan de filter van het zwembad van Longchamp gebeuren. Dat is nodig voor de correcte reiniging van het water. Normaal stonden de intensieve werken gepland tijdens de kerstvakantie, maar aangezien er toch zo veel hygiënemaatregelen moesten genomen worden, konden ook de geplande filterwerken er de afgelopen maand nog even bij.

Daarmee mist de Ukkelse zwemkom dus jammer genoeg de heetste dagen van het jaar tot nu toe, maar nu kan ze wel voor lange tijd aan één stuk open blijven.

Zoals in andere zwembaden, werden er ook de nodige maatregelen genomen om social distancing te verzekeren in en rond het zwembad. Het personeel kreeg daarnaast een extra opleiding.

De bezoekers zullen ook op koorts worden getest bij het binnenkomen, en moeten trouwens ook een plaatsje in het zwembad reserveren. Dat kan vanaf woensdag via de website.

Op 17 augustus opent het zwembad. Meer informatie vind je op ukkel.be.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?