— Brussel kiest

Brussels Parlement

Agora mikt op 2 zetels: 'Paard van Troje in parlement'

Bekijk ook de afspeellijst: Brussel Kiest: de kandidaten

Burgerlijst Agora mikt op een zetel of twee in het Brussels Parlement. Dat zei lijsttrekker Pepijn Kennis tijdens Brussel Kiest, het verkiezingsprogramma op BRUZZ-radio. "We willen het parlement als een paard van Troje gebruiken."

logo Brussel Kiest 2019

Naast Pepijn Kennis was ook PVDA-lijsttrekker voor het Brussels Parlement Jan Busselen te gast in de radiostudio van BRUZZ. Wat burgerparticipatie betreft, doet hij dezelfde vaststelling als Kennis. "Veel mensen vinden dat er te weinig naar de bevolking wordt geluisterd binnen het parlement", zei Busselen. "Politici zeggen A voor de verkiezingen en doen daarna B." Daar wil de PVDA naar eigen zeggen iets aan veranderen.

Zo pleit Busselen voor wijkraden, zoals in de Oost-Vlaamse gemeente Zelzate, waar PVDA in de meerderheid zit. "Die beschikken dan over een budget zodat zij mee kunnen beslissen." Op nationaal en regionaal vlak is de partij voor referenda.

Burgerassemblee

Agora, een gelote burgerlijst, pleit voor andere oplossingen. Zo moet er een burgerassemblee door loting komen, die naast het Brussels parlement moet bestaan en bindend advies kan geven. Maar is het Brussels parlement dan wel de goede plek voor Agora om op te komen?

Kennis vindt van wel. "Het parlement is geen doel, maar een middel", aldus de lijsttrekker. "We willen een of twee leden in het parlement krijgen, zodat zij de burgerassemblee er kunnen vertegenwoordigen."

"We willen als een paard van Troje in het parlement komen", zei Kennis nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?