Défi wil integrale decumul

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 04/07/2017

De Franstalige partij DéFI heeft zich maandagavond uitgesproken voor een volledige decumul. De partij van Olivier Maingain schaart zich zo achter onder meer de Franstalige groenen. Dat heeft de algemene vergadering van Défi maandagavond in Sint-Lambrechts-Woluwe beslist.

Maingain benadrukte eerder al dat hij voorstander is van deugdelijk bestuur en wees op het specifieke karakter van Brussel.

Zijn partij legde maandagavond enkele concrete voorstellen op tafel. DéFI stelt een loonplafond van 150 procent van het loon van een parlementair voor, met inbegrip van inkomsten uit privé-activiteiten. Ook de mandaten voortvloeiend uit het ambt van burgemeester, schepen en voorzitter van het OCMW willen ze niet langer vergoed zien.

De vergoedingen van publieke mandatarissen moeten overeenstemmen met het effectieve geleverde werk. De partij van Maingain wil ook het aantal intercommunales beperken per provincie.

Als het aantal parlementairen in Brussel verminderd wordt, zouden de taalgroepen en de dubbele meerderheid volgens DéFI afgeschaft moeten worden.

De fusie van gemeenten, politiezones en OCMW's is voor DéFI uitgesloten.

Hoe transparant is het beleid?

De Brusselse overheden lappen de nochtans wettelijk verplichte openbaarheid van bestuur geregeld aan hun laars. De oppositie, het gerecht, noch de media lijken in staat om daar veel tegen in te brengen. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?