Review

Animals in de bioscoop: 'Urgent, maar niet voor gevoelige zielen'

Gerd Hendrickx
© BRUZZ
09/03/2022

Keuzestress in de bioscoop? Filmfanaat Gerd helpt je op weg en recenseert iedere woensdagochtend bij BRUZZ radio zijn Film van de Week. Vandaag is dat Animals van Brusselaar Nabil Ben Yadir.

U kent Nabil Ben Yadir van Les barons, de waanzinnig populaire komedie uit 2009, maar de autodidact uit Molenbeek kan ook ernstig uit de hoek komen: zijn nieuwe film Animals is gebaseerd op de waargebeurde, gruwelijke haatmoord op de jonge gay moslim ­Ihsane Jarfi.

Het drama dateert van tien jaar geleden, maar spijtig genoeg is homohaat vandaag nog steeds alomtegenwoordig. Dat maakt Yadirs film bijzonder relevant. Zelf noemt hij Animals in interviews een politieke film: hij wil hiermee potentiële daders bereiken en hen respect bijbrengen voor alle mensen, ongeacht hun geaardheid.

In Animals toont Yadir zich een getalenteerd filmmaker met een knap doordachte scenariostructuur en uitgekiende fotografie. Maar de uitbeelding van het geweld is zo onverbloemd en realistisch dat gevoelige kijkers best gewaarschuwd zijn.

Beluister via 'Ongehoord', de filmreview van Gerd.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni