Brusselaars delen herinneringen aan Arno: Kurt Overbergh

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ radio

Zaterdagavond is Arno overleden na een lange strijd tegen pancreaskanker. De hele ochtend lang deelden Brusselaars hun beste herinneringen aan het rockicoon bij Robbe op BRUZZ radio. Hij belt onder andere met Kurt Overbergh, artistiek directeur bij concertzaal Ancienne Belgique, die regelmatig met Arno samenwerkte.

“Je hebt zo veel muzikanten in België, maar dan heb je daar nog een categorie boven: artiesten,” vertelt Kurt, “en Arno was door en door een artiest.” Hij herinnert zich ook de magie van Arno wanneer hij op het podium stond. Die magie is nooit weggegaan, ook niet tijdens zijn laatste concerten eerder dit jaar in de AB.

BRUZZ-luisteraar Sandra uit Schaarbeek was aanwezig bij één van die laatste concerten. “We moesten allemaal blijven zitten (door corona, red.), wat het eerste deel goed lukte,” blikt Sandra terug, “maar tegen het einde stond iedereen recht.”

Wie Arno kent weet dat hij leefde van op het podium te staan. “En je zag ook dat het hem deugd deed om terug op te treden en te zingen,” zegt Sandra.

De Dansaertwijk

Arno Hintjens was geboren in Oostende, maar woonde jarenlang in Brussel. BRUZZ trok naar zijn buurt, het kloppende hart van de Dansaertwijk.

Brusselaars in de Dansaertwijk over Arno Hintjes: "Hij heeft mij nog raad gegeven. Het voelt raar."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?