Brussel Helpt

Op kijkstage bij Straatverplegers: 'Er moet een professionele afstand blijven'

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ radio

Van een doktersbezoek tot het afsluiten van een internetabonnement: BRUZZ-reporter Saïd loopt een dag in de voetsporen van Séverine, een sociaal assistent bij vzw Straatverplegers, de organisatie waarvoor Brussel Helpt zich dit jaar inzet.

BRUZZ-reporter Saïd mag een dag mee in het spoor van sociaal assistent Séverine. Wat hem meteen opvalt? Dat Séverine vousvoyeert. "Deze mensen werken met en voor elkaar", zegt hij in zijn reportage. "Maar er moet een soort van professionele afstand blijven." Anderzijds maakt Saïd ook intieme momenten mee, zoals een doktersbezoek met een jonge vrouw. "En daar kwam onder meer het drankprobleem van de patiënte ter sprake."

Later op de dag hebben Saïd en Séverine afgesproken met een jongeman aan de Lemonnierlaan. De man wordt al geruime tijd begeleid door Straatverplegers. Hij heeft een woning, maar geen telefoon of internetverbinding. "Hij wil nu graag een online verbinding om te kunnen gamen. Maar dat is niet zo eenvoudig", leert Saïd. "Zijn financiën worden beheerd door een advocaat."

Een crackgebruiker van een internetabonnement voorzien. Ook dat is werk voor een Séverine, sociaal assistent bij vzw Straatverplegers.

Brussel Helpt 2023

Brussel Helpt is de jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ. Dit jaar organiseren we de ‘De Grootste Spaghettislag ter Wereld’ om geld in te zamelen voor vzw Straatverplegers.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?