Union-bestuurder Philips: ‘Klaar en duidelijk dat het fout loopt in 1B’

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ radio

Na een beklijvende wedstrijd tussen Union en KV Mechelen ging het achteraf vooral over de spelleiding. Union-verdediger Perdichizzi krijgt mogelijk een zware schorsing waardoor hij de twee halve finale-wedstrijden tegen, weer KV Mechelen, mist. “De Belgische scheidsrechters kunnen belangrijke matchen in eerste klasse B niet in de hand houden”, zegt Union-bestuurder Jean-Marie Philips.

Deze middag zal Philips aan het bondsparket laten verstaan dat Union niet ingaat op het schorsingsvoorstel voor Pietro Perdichizzi. De verdediger kreeg na een rode kaart een voorstel van vier wedstrijden schorsing.

Moordenaar

“Als ik het verslag van de ref lees, lijkt het alsof Perdichizzi een moordenaar is”, begint Philips maandagavond in het radioprogramma Sporting Flagey. “Zijn studs zouden vooruit op de knie van de Mechelen-speler beland zijn. Maar dat klopt niet.”

Het is niet de eerste keer dat Union zich benadeeld voelt in de Proximus League. “Ik weet niet of ik morgen (deze middag) klaar en duidelijk moeten stellen wat er gebeurt in 1B, of dat we ons low profile moeten houden.”

'Kakkers' verstoppen wc

De supporters van KV Mechelen waren niet tevreden met het ontvangst zondagnamiddag in het Dudenpark op een spandoek (zie foto) te lezen stond: ‘1 wc, 300 pinten, 500 tickets, 4e provinciale?’.

kvmechelen fans union
Fans van KV Mechelen protesteren met spandoek tegen beperkt aantal tickets en het ontvangst in het Dudenpark.

“Kijk, de politie geeft geen toelating voor meer dan 500 bezoekers bij competitiewedstrijden”, verklaart Philips. “Tijdens de thuismatch in de beker gaat de nieuwe tribune voor bezoekers wel weer open.”

De Malinwa-fans zouden de wc’s in het stadion ook volgestopt hebben met papier. De spanning tussen beide clubs is in ieder geval te snijden in aanloop naar de dubbele confrontatie in de halve finale van de Beker van België.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters. En elke maandagavond is er de radioshow op BRUZZ radio.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?