Valentijn Dhaenens over Vita Siyo Muchezo Ya Watoto: 'Het is gestructureerde chaos'

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ radio

Op woensdag 20 november gaat de voorstelling: Vita Siyo Muchezo Ya Watoto, een coproductie door Théâtre & Réconciliation en KVS, in première bij KVS. Daarom schoven regisseur: Fréderique Lecompte en acteurs: Valentijn Dhaenens, Patricia Kargbo en Mohammed Almafrachi aan tafel in onze radiostudio.

Voor de voorstelling trokken de makers naar Goma, op de grens met Congo en Rwanda, om er te praten met kindsoldaten want de titel Vita Siyo Muchezo Ya Watoto is Swahili voor: oorlog is geen kinderspel. In het stuk worden de verschillende verhalen van de kindsoldaten, waar de acteurs mee spraken, verteld.

Het stuk wordt op een bijzondere manier geassembleerd want de acteurs improviseren tijdens de voorstelling en ondertussen worden de teksten ook vertaald van het Frans naar het Nederlands en omgekeerd. Of dat chaotisch is? "Dat valt wel mee, ik vond het eerst een bijzondere manier van werken, maar de chaos is heel gestructureerd", aldus KVS-gezicht Valentijn Dhaenens.

Tickets en info op de website van KVS.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?