Vlaams-Brusselse vzw's wisselen verhalen uit in Cinema Palace

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ radio
Updated: 14-09-2021 - 17:47

Vlaams minister van Brussel Benjamin Dalle (CD&V) heeft het startschot gegeven van de nieuwe campagne Aangenaam Verrast. Die verzamelt verhalen van Vlaams-Brusselse personen en organisaties om ze in de kijker te zetten. Een van die organisaties is Debateville, waar de veertienjarige Mohammed zijn vaardigheden alvast oefent voor als hij later zijn ambitie waarmaakt en minister van Financiën wordt.

De campagne werd dinsdag voorgesteld tijdens een netwerkdag in bioscoop Palace aan de Anspachlaan. Daar kwamen een honderdtal Vlaams-Brusselse organisaties samen. Ook BRUZZ was er als Vlaams-Brusselse organisatie aanwezig. De campagne zal de komende drie maanden zowel online als via BRUZZ te zien en te horen zijn.

Onze reporter Saïd sprak op de netwerkdag met coach Dina Hassoun Harith van de Molenbeekse basketbalvereniging Molenbeek Rebels, die op meisjes is gericht. "We hebben coaches, assistentes en het jeugdbestuur, het wordt allemaal voor en door jongeren gedaan," zegt Hassoun Harith. Ze is blij dat ze in Palace andere organisaties tegenkomt. "Zo kunnen we ideeën uitwisselen en van elkaar leren."

Coach Dina Hassoun Harith van de Molenbeek Rebels, een basketbalvereniging voor meisjes in Molenbeek.

Met de nieuwe campagne wil Dalle de verschillende verhalen uit Brussel tonen. “Het netwerk van organisaties die actief zijn in onze hoofdstad is echt uniek. Elke dag opnieuw maken ze het verschil in het leven van zovele Brusselaars. Het zijn sterke partners in de hoofdstad die telkens opnieuw verrassen door hun boeiende en vernieuwende manier van werken. Met deze campagne willen we hun werk in de kijker plaatsen.”

Catherine Dardenne van gidsenverening Korei kijkt ernaar uit om nog meer de link te kunnen maken tussen de Vlaanderen en Brussel.

De campagne zal de komende drie maanden lopen op de sociale media Instagram en Facebook. Vanaf woensdag verschijnen ook de verschillende verhalen op BRUZZ, zowel online als op televisie. In totaal zijn er twintig verschillende verhalen. Ook de organisaties die vermeld worden in de campagne zullen de campagne mee ondersteunen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?