'Uitgelegde journalistiek' lokt volle zalen in Bozar

Bekijk ook de afspeellijst: Saïd in the City

Het concept - journalisten die vertellen over de verhalen die ze maken - ontstond in de VS, intussen is het razend populair in de hele wereld. Deze unieke avonden geven een bijzondere inkijk in het werk van allerlei soorten journalisten. Voor de derde keer in de Bozar, en dit keer in de grote zaal wegens tevoren altijd uitverkocht.

Live Magazine is een Frans-Belgische organisatie, die journalistieke verhalen naar het podium van schouwburgen brengt. In Frankrijk is het concept een overdonderend succes, in België krijgt het nu ook stilaan voet aan de grond.

In totaal zijn er al veertien avonden georganiseerd in Brussel, onder meer in het Théâtre National, Flagey en kleinere zalen in Bozar. Dinsdag palmt Live Magazine België voor het eerst de grote Henry Le Boeuf-zaal van Bozar in. Wie allemaal komt, mag op voorhand niet geweten zijn, maar hoofdredactrice Ariane Papeians verklapt er deze keer toch eentje aan Saïd.

De avond staat deze keer in het teken van Europa. Voor de gelegenheid is de voertaal niet Frans, maar Engels. Verwacht een avond van lachen, tranen en een bijzondere vorm van journalistiek.

> Live Magazine, 18 juni, 20 uur, Bozar

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?