Zomerbars trotseren de regen: 'Hitte is geen bondgenoot. Ik verkies het Belgische weer'

© BRUZZ
02/08/2023

Na het werk iets gaan drinken in één van de typische guinguettes of zomerbars: het is voor heel wat Brusselaars een wekelijkse, misschien zelfs dagelijkse, afspraak in de zomer. Maar doen ze dat ook nog nu de zon het wat vaker laat afweten?

Bij Guinguette Emile in het Dudenpark tellen ze iets minder klanten dan normaal, maar blijven ze wel positief: "In sommige weersomstandigheden is het voor ons onmogelijk om de deuren te openen. Maar als het enkel wat miezert of waait, komen de klanten volop naar hier."

Ook François de Villers, de verantwoordelijke voor het Barc-netwerk dat in Brussel deze zomer acht guinguettes openhoudt, laat zich niet uit het veld slaan door het povere weer. “Af en toe moeten we inderdaad sluiten en het is soms een moeilijke regeling met het personeel, maar dat hoort er gewoon bij. Wij verliezen bij slecht weer, maar winnen dan weer als de zon schijnt.”

De dorstige bezoekers zijn vooral blij dat de zon af en toe nog eens tevoorschijn komt tussen de vele regenbuien: "We zijn wel gewend aan de regendagen in België. Maar het is leuk om te weten dat er een plek is waar we terecht kunnen na een wandeling in het park."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Vorst , Resto & Bar , guinguette Emile , zomerbar , Dudenpark , regenweer

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni