Dag van de zieke kinderen op de Zuidfoor: 'Leuk en gek, maar soms iets te traag'

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 10 augustus 2021

Het was dinsdag naar jaarlijkse traditie 'Dag van de zieke kinderen' op de Zuidfoor. Ketjes met een beperking of langdurige ziekte mochten de hele namiddag lang gratis op alle attracties. En of de kinderen ervan genoten hebben.

De jongeren zijn verbonden aan de vzw Smiles, die actief is met kinderen met hiv van de afdeling pediatrie van het CHU Sint-Pieter, en de vereniging "Debout avec un handicap invisible", die jonge patiënten van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola opvangt die lijden aan zeldzame ziekten. Ook leden van "Bikers For Children" en "OHANA Children", een vereniging van kinderen met een beperking, waren van de partij.

"In deze periode van COVID-19 zijn er minder activiteiten toegestaan en zijn er meer vragen bij de gezondheidsinstructies. Onze begeleiding stelt ouders gerust en laat kinderen toe te genieten van droommomenten", aldus Joëlle Leemans Mahieu, voorzitter van OHANA vzw.

Er werden t-shirts aan de kinderen en hun begeleiders uitgedeeld, zodat ze herkenbaar waren bij de verschillende attracties. "Dit is wat voor ons bijzonder belangrijk is, om het toegankelijke karakter van de kermis te behouden voor dit grote moment van vreugde", zei Fabian Maingain, schepen van Economische Zaken van Brussel.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?