Burgemeester Cumps: 'Peterbos is draaischijf van drugshandel'

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 14 december 2021

In Anderlecht en enkele andere Brusselse gemeenten hebben vandaag verschillende huiszoekingen plaatsgevonden. Die kaderen in een gerechtelijk onderzoek naar drugshandel in de Anderlechtse wijk Peterbos. "Dat Peterbos een draaischijf van drugshandel is, is geen overdreven uitspraak," reageert Anderlechts burgemeester Fabrice Cumps.

Op minstens elf adressen heeft de politie dinsdag huiszoekingen uitgevoerd. Die vonden niet alleen plaats in Anderlecht, maar ook in Sint-Jans-Molenbeek, Schaarbeek, Brussel-Stad, Sint-Gillis en Asse. "Deze huiszoekingen hebben niet in Peterbos zelf plaatsgevonden, maar ze zijn wel gelinkt aan de politieoperatie die hier eind november van start ging. Nu zitten we in de tweede fase van dat onderzoek," legt burgemeester van Anderlecht Fabrice Cumps (PS) uit vanuit Peterbos.

Eind november heeft de politie ook in Peterbos huiszoekingen uitgevoerd. Die tonen volgens Cumps aan dat Peterbos een draaischijf is van drugshandel. "Die huiszoekingen hebben geleid tot inbeslagnames van drugs en wapens. Het is duidelijk dat dit hier een belangrijk centrum is in de drugshandel," aldus Cumps. "Dit willen we hard aanpakken. We willen dealers de ruimte niet geven."

Volgens de burgemeester worden de politieoperaties positief onthaald door de bewoners van de wijk. "Zij hebben ons bedankt na de eerste politieoperatie eind november en ze bedanken ons vandaag opnieuw, ook al is de operatie vandaag minder zichtbaar in Peterbos zelf," aldus Cumps nog. "De bewoners willen terugkeren naar het normaal."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?