Na de zoveelste stoelendans bij Anderlecht: wie volgt nog?

Maarten Verdoodt, Toon Hendrikx
© BRUZZ
14/01/2020

Met de aanstelling van Karel Van Eetvelt als CEO van RSC Anderlecht zijn we bij de zoveelste herschikking aanbeland bij paars-wit. Tijd voor een overzicht.

De club vervangt zowat de hele top van de club. Marc Coucke blijft voorzitter. Hij stelt de huidige baas van Febelfin, Karel van Eetvelt, aan als CEO. En televisiereus Wouter Vandenhaute wordt extern adviseur. Wielerbaas Patrick Levefere en Brussels burgemeester Philippe Close krijgen dan weer een zitje in de raad van bestuur. Onze reporter Maarten Verdoodt geeft meer uitleg bij de nieuwe revolutie binnen de club.

Naast de aanstelling van Karel Van Eetvelt als CEO, Wouter Vandenhaute als extern adviseur en Patrick Lefevere in de raad van bestuur, springt ook de aanstelling van de Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) in de raad van bestuur van de club in het oog. Terwijl CD&V en N-VA, in de oppositie in Brussel-Stad, waarschuwen voor belangenvermenging, ziet de toekomstige CEO Karel Van Eetvelt enkel voordelen bij de expertise van Philippe Close.

Karel Van Eetvelt wil nog niet ingaan op de mogelijke stadionplannen voor RSC Anderlecht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Sport , RSC Anderlecht , Marc Coucke , Karel Van Eetvelt , Michael Verschueren , Philippe Close

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni