Sinds corona is het aantal daklozen in de Brusselse parken sterk toegenomen. BRUZZ volgde parkwachters Lucy en Volka die iedere ochtend op wekronde gaan in het Hallepoortpark zodat ze plaats kunnen maken voor voor wie er komt wandelen of spelen. "We pakken het altijd rustig aan omdat hun dag net begint."

Lucy en Volkan pakken hun wekrondes altijd uiterst voorzichtig aan, maar met agressie krijgen ze niet zo vaak te maken. In tegendeel: dankzij hun zachte en persoonlijke aanpak zijn ze inmiddels geliefde gezichten in het park.

"We zijn dan ook een beetje hun familie", legt Lucy uit. "Voor hen is het echt belangrijk dat je even vraagt hoe het met ze gaat. Je moet er altijd rekening mee houden dat ze niemand hebben."

Kindermans

En dinsdag kondigde directeur jeugdopleiding bij RSC Anderlecht Jean Kindermans ook aan paars-wit op 30 juni 2024 te verlaten. Hij gaat vanaf volgend seizoen aan de slag bij kampioen Antwerp.

Begin januari was er heel wat te doen rond Kindermans, toen die zijn vooropzeg kreeg bij Paars-Wit. Het was een beslissing die niet in goede aard viel bij de supporters. Achttien jaar lang leidde Kindermans de jeugd van Anderlecht op.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni