Brussels Airlines presenteert nieuw vliegtuig dat gewijd is aan Rode Duivels én Red Flames

© Belga
15/11/2022

Brussels Airlines heeft dinsdag zijn nieuwe 'Trident' onthuld, een vliegtuig dat is beschilderd in het voetbalthema. Het is voor het eerst niet alleen aan de Rode Duivels gewijd, maar ook aan de Red Flames.

Het eerste Trident-toestel, met registratienummer OO-SNA, dateerde van 2016 en stond toen uitsluitend in het teken van de Rode Duivels. Het werd eind vorige maand uit de vloot gehaald. Het nieuwe toestel vertegenwoordigt zowel het nationale mannenteam als het vrouwenteam.

Op die manier wil Brussels Airlines genderstereotypen in de sport bestrijden. "Dit is een statement om te pleiten voor gelijke kansen en opportuniteiten voor iedereen, in het voetbal, en daarbuiten", klinkt het. "Het rode vliegtuig met donkere staart is beschilderd met een drietand die naadloos overgaat in een vlam, de perfecte mix van de logo's van beide ploegen."

Dat is precies wat het vliegtuig symboliseert: "We are not complete until we are together", aldus de luchtvaartmaatschappij. Het nieuwe toestel, een Airbus 320 met registratienummer OO-SNO, zal woensdag rond 08.15 uur voor het eerst opstijgen van Brussels Airport naar Parijs. Het zal in de toekomst verschillende Europese bestemmingen aandoen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni