— Brussel kiest in jouw gemeente

Sint-Jans-Molenbeek

Catherine Moureaux (PS) stapt naar politie na bedreigingen

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 16 oktober 2018

De Molenbeekse kandidaat-burgemeester Catherine Moureaux stapt naar de politie na bedreigingen via sociale media. Haar garagepoort is ook beklad. Ze wijst zelf naar extreemrechts in een interview met BRUZZ.

De PS-politica kreeg van onbekenden bedreigingen via sociale media en haar garagepoort werd gevandaliseerd. Moureaux treedt niet in details over inhoud van de bedreigingen, maar vindt ze ernstig genoeg om ermee naar de politie te stappen.

"Ik ben wel vaker het doelwit van extreem-rechts," zegt ze bij BRUZZ. "Maar dit geweld escaleert en ik ga klacht indienen bij de politie."

'Naam Moureaux polariseert'

De naam Moureaux polariseert en is nog steeds onlosmakelijk verbonden met de vader van Catherine, de oud-burgemeester van Molenbeek Philippe Moureaux. "Dat is zo, ik ben inderdaad dochter van," zegt ze. "Maar de reacties op mijn familienaam wisselen naargelang bij wie ik kom. Ofwel word ik met open armen ontvangen, ofwel krijg ik de deur in mijn gezicht."

Intussen gaan de coalitiegesprekken in Sint-Jans-Molenbeek tussen de PS-SP.A, Ecolo en PTB-PVDA.

Bekijk later vandaag het volledige interview met Catherine Moureaux op BRUZZ.be en op BRUZZ 24.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?