Menigte houdt kleuter met geweer omhoog: politie veroordeelt beelden

© Belga - BRUZZ
17/10/2023

Op X, het voormalige Twitter, circuleren videobeelden van een gemaskerde menigte die zaterdagavond verzamelde aan crèche 'Les petits pas' in de Brusselse Marollenwijk. Op de videobeelden is te zien hoe de menigte een kind met een geweer omhooghoudt. De Brusselse politie bevestigt aan persbureau Belga dat het incident zaterdag plaatsvond en veroordeelt de videobeelden.

Een groep van zowat tien tot vijftien gemaskerde personen verzamelde aan de crèche. Sommige aanwezigen hadden een Palestijnse vlag in de hand. Op de beelden, waar Franse rapmuziek op werd gemonteerd, is duidelijk te zien hoe een jongen met een geweer door de menigte in de lucht gehouden wordt. Het gaat om een kleuter.

Politiezone Brussel Hoofdstad Elsene veroordeelt de beelden. "Deze beelden zijn duidelijk onaanvaardbaar. Het onderzoek loopt," zegt woordvoerster Ilse Van de Keere.

Brussels parlementslid voor N-VA Mathias Vanden Borre deelde de beelden dinsdagochtend via X. "Sinds de terroristische aanval van Hamas op Israël en de tegenreactie, heerst er een broeierige sfeer in Brussel," stelt hij. "De rechtsstaat moet versterkt worden en straffeloosheid bestreden. Daarvoor hebben we dringend een andere meerderheid nodig," aldus nog Vanden Borre.

Op X suggereerde het parlementslid in eerste instantie dat het zou gaan om een groep Palestijnse aanhangers die na de aanslag van maandag samenkwamen om te vieren. Dat corrigeerde hij daarna, het zijn beelden van zaterdagavond.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni