Allereerste woorden Nederlands vormen 12 jaar later fundament voor theatermonoloog

© BRUZZ
22/02/2022
Updated: 23/02/2022 10.09u

We horen allemaal wel eens een woord waar we totaal geen betekenis aan kunnen vastknopen. De Australische performancekunstenaar Ahilan Ratnamohan gebruikt die ervaring in een theatermonoloog.

Toen hij in 2010 in België aankwam, kende hij geen letter Nederlands. De eerste 840 voor hem onbekende woorden schreef hij zorgvuldig op. Zo ontstond er gaandeweg een indrukwekkende lijst. Die komt nu uitstekend van pas voor zijn theatermonoloog die hij vanaf donderdag opvoert in de Kaaistudio's.

Alle woorden die ik nog niet kende is de titel van het stuk. BRUZZ bezocht Ahilan tijdens de generale repetitie. Telkens wanneer hij een woord uitspreekt dat hem in die eerste jaren zoveel parten speelde, knipt hij een lampje aan en uit.

Kunstenaar Ahilan Ratnamohan in de studio over de Nederlandse taal, de inspiratie van zijn voorstelling en zijn favoriete Nederlandstalige woord

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Brussel-Stad , Podium , Samenleving , kaaistudio's , Performancekunstenaar , theater , Monoloog , Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni