Memorial mikt op 10.000 toeschouwers en nieuw werelduurrecord

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 23 juni 2020

De 44ste editie van de Memorial Van Damme zal op vrijdag 4 september doorgaan als één van de eerste sportevenementen in ons land, sinds de uitbraak van het coronavirus. Er ligt alvast een plan klaar om enkele duizenden toeschouwers veilig te kunnen ontvangen. Dat vertelt meeting directeur Cédric Van Branteghem aan BRUZZ, live vanuit het Koning Boudewijnstadion.

Er zou tot tienduizend man in het stadion passen, mits er tussen elke bubbel drie zitplaatsen leeg blijven en achter elke rij toeschouwers opnieuw twee lege rijen volgen.

De atleten, die passen er wel sowieso in. Hun namen zijn vandaag bekendgemaakt op de persconferentie. Door intercontinentale reisbeperkingen kunnen dit jaar enkel Europese atleten deelnemen. De Brit Mo Farah heeft alvast bevestigd, net als de Belgen Bashir Abdi en Nafi Thiam. De broers Borlée komen ook voor de 200 meter sprint. De Zweed Mondo Duplantis, wereldrecordhouder poolstokspringen bij de mannen, zal ook aanwezig zijn.

De organisatie mikt deze memorial op een nieuw uurrecord. "We gaan proberen het vijftiende wereldrecord van de Memorial te breken", zegt meeting director Van Branteghem aan BRUZZ. "Daarvoor hebben we de werelduurrecordaanval, zowel bij de vrouwen als bij de mannen." Dat betekent dat zij een uur lang rondjes gaan lopen. Bij de mannen gebeurt dat ongeveer aan 200 kilometer per uur, met Mo Farah en Bashir Abdi in de groep. "Twee kleppers", noemt Van Branteghem hen.

Mo Farah kondigt via YouTube aan dat hij naar de memorial komt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?