Dienstencentrum deelt soep uit: 'Contact met ouderen is ontzettend belangrijk'

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 28 april 2020

Al meer dan een anderhalve maand zijn alle dienstencentra dicht. Dienstencentrum in Vorst Miro probeert het contact met de senioren te behouden door wekelijks soep te maken en die aan huis te leveren. "Sommige mensen zijn sinds de corona-uitbraak nog niet buiten geweest. Wij zijn de enigen die zij nog zien."

Senioren kunnen al meer dan een anderhalve maand niet meer terecht in de lokale dienstencentra. Dienstencentrum Miro wil de ouderen die in hun kot blijven niet in de steek laten.

Sinds het begin van de coronamaatregelen maakt het dienstencentrum soep, samen met vzw Bras Dessus Bras Dessous. Die organisaties krijgen ook de steun van de gemeente Vorst en de Koning Boudewijnstichting.

Wekelijks gaan de medewerkers van die organisaties op stap om ongeveer 200 porties soep uit te delen, maar het contact met die ouderen is nog belangrijker. "Er zijn echt mensen die de hele coronaperiode nog niet buiten zijn geweest", zegt centrumverantwoordelijke Hans Meirlaen. "De enige mensen die ze zien zijn wij. Ze vinden dat contact ontzettend belangrijk.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?