Minister Beke sluit lokale dienstencentra

© Ivan Put

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) laat de lokale dienstencentra in Vlaanderen voorlopig sluiten uit voorzorg voor het coronavirus. De maatregel geldt ook voor Vlaamse dienstencentra in Brussel.

Woonzorgcentra en thuiszorgdiensten kregen vorige week al extra richtlijnen om een uitbraak van het coronavirus te voorkomen. Ouderen zijn extra kwetsbaar voor het virus en de gevolgen zijn bij die bevolkingsgroep doorgaans ook groter.

Minister Beke laat de lokale dienstencentra nu tijdelijk de deuren sluiten, zei hij dinsdag in commissie in het Vlaams Parlement. De maatregel gaat donderdag in en geldt ook voor Vlaamse dienstencentra in Brussel.

Lokale dienstencentra bieden allerhande activiteiten aan, vaak gericht op ouderen of mensen met een beginnende zorgnood, en die zijn dus extra kwetsbaar voor het coronavirus. "We mogen niet overdrijven met maatregelen, maar we moeten er toch voor zorgen dat kwetsbare groepen niet nodeloos risico's lopen", vindt Beke.

De dienstencentra blijven dicht tot 13 april.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?