Vacci-bus trekt naar Odiseehogeschool

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 28 september 2021

De vaccinatiebus van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) staat deze dinsdag nog tot 17 uur aan de hogeschool Odisee in het centrum van Brussel. De hogeschool schat dat ongeveer 70 procent van haar studenten gevaccineerd is. De overige 30 procent kan vandaag zonder afspraak een coronaprik krijgen in de Vacci-bus.

"Met de Vacci-Bus aan onze Brusselse campus willen we uiteraard benadrukken dat vaccinatie belangrijk is en het beleid daarrond ondersteunen", zegt Ann Verreth, algemeen directeur van Odisee. "We willen immers allemaal een heel academiejaar in code groen óp de campus les volgen en werken. Alleen zo kunnen we onze studenten in de best mogelijke omstandigheden onderwijs bieden aan de hogeschool, waar praktijkonderwijs on campus toch héél erg belangrijk blijft."

Vlaams minister van Jeugd en Brussel Benjamin Dalle (CD&V) kwam deze voormiddag de studenten ter plaatse aansporen om zich te laten vaccineren. "Het is alle hens aan dek", zei hij.

De Vacci-bus staat nog tot 17 uur aan de hogeschool op de Warmoesberg. De komende dagen kunnen studenten nog altijd terecht in het vaccinatiecentrum van Pacheco, dat op wandelafstand ligt van de hogeschool.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?