Hoogtechnologische hub JOBX stoomt Brusselse jongeren klaar voor arbeidsmarkt

Rojin Ferho
© BRUZZ - Belga
03/05/2022

Capital vzw, de onderneming van Hassan Al Hilou, heeft dinsdag in haar gebouw op de Antwerpselaan in Brussel de nieuwe hoogtechnologische hub JOBX geopend. Daar ontdekten jongeren, samen met premier Alexander De Croo (Open VLD), Vlaams minister voor Brussel en Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) en heel wat CEO's, waar ze met hun talenten terechtkunnen.

JOBX staat voor "experience", "explore" en "expand". De job-hub huisvest een hoogtechnologische tentoonstelling die jongeren uit de derde graad van het secundair onderwijs inspireert en informeert over 100 jobs in twintig sectoren.

De tentoonstelling gebruikt onder meer augmented reality, waarbij de echte omgeving wordt aangevuld met hologrammen, en virtual reality, waarbij de deelnemers in een virtuele wereld terechtkomen. Zo kunnen bezoekers een dag in het leven van een politieagent meemaken en door het laboratorium van Coca-Cola in Anderlecht wandelen.

"Met JOBX willen we hen (de jongeren, red.) informeren in de hoop dat ze dan in een concrete richting gaan werken of studeren. Het is zeker voor de twijfelaars. Duizenden jongeren in Brussel twijfelen niet eens, ze weten gewoon niet wat er bestaat. Daar dient JOBX voor," aldus Al Hilou.

JOBX kan uitpakken met partners als Colruyt Group, Belfius, Besix, BASF, Deloitte en Nestlé. Na een rondleiding doorheen de hub gingen de aanwezige jongeren, CEO's, minister Dalle en premier De Croo in debat tijdens rondetafelgesprekken.

Ze bespraken onder meer hoe de jongeren hun diploma ten volle kunnen benutten. "We morsen nog ongelooflijk met het talent dat we hebben. Er zit zoveel meer talent in ons land dan dat er uitkomt," verklaarde De Croo.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni