Hassan Al Hilou

Vzw Capital biedt beloftevolle jonge ondernemers tot 25.000 euro

© Belga
04/03/2022

De Brusselse vzw Capital van ondernemer Hassan Al Hilou heeft vrijdag het startschot gegeven van haar nieuwe project 'Capitalent'. Bedoeling is gedreven jongeren uit de grootstad een intensief begeleidingstraject aan te bieden om hun ondernemersdroom waar te maken. Tinne Van der Straeten, federaal minister van Energie (Groen), en Barbara Trachte, Brussels staatssecretaris van Economische Transitie (Ecolo), woonden vrijdag de eerste 'bootcamps' bij.

"Bij Capital zijn we er rotsvast van overtuigd dat er veel ondernemerstalent schuilt in jongeren," zegt Walter Vandervelde, program lead van Capitalent. "Alleen komt dit talent niet altijd aan de oppervlakte door de specifieke omstandigheden waarin sommige jongeren opgroeien. Daarom hebben we dit project op poten gezet."

Het project bestaat uit drie fases. In een eerste fase, na een selectiegesprek waarin gepeild wordt naar hun motivatie, nemen de jongeren deel aan een bootcamp van twee en een halve dag waarin ze geïnformeerd en begeleid worden in het zoeken naar een uniek idee om een maatschappelijke uitdaging aan te pakken. Een tweede jury van investeerders beslist welke teams worden weerhouden, en die teams worden vervolgens gekoppeld aan een ervaren mentor die zich voor minstens zes maanden engageert en hen helpt om hun project uit te rollen in de markt.

Startkapitaal

Elk project dat een reëel marktpotentieel aantoont, kan rekenen op een startkapitaal van 15.000 à 25.000 euro. "De totale doorlooptijd van het traject duurt dus een acht- à negental maanden," zegt Walter Vandervelde.

"We organiseren het traject vier keer per jaar en voor elke editie focussen we op een bepaald thema, dat steeds te maken heeft met een maatschappelijke uitdaging, zoals bijvoorbeeld armoede, tewerkstelling, ecologie of gezondheid. Het project mikt op Brusselse jongeren tussen 18 en 25 jaar, ongeacht afkomst, religie, studies of welke andere achtergrond of bagage ook."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni