Hele zomer drive-in cinema aan Thurn & Taxis

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 30 juni 2020

Woensdag gaan heel wat cinemazalen na maanden weer open. En vanaf vrijdag is er in Brussel ook openluchtcinema, aan Thurn &Taxis. Een hele zomer lang kan je er naar films gaan kijken op een scherm zo groot als een basketbalveld. Er zijn 200 auto's toegelaten, maar er zijn ook 200 zitplaatsen.

Het scherm waar de cinefielen naar zullen kijken, is best indrukwekkend, want met een oppervlakte van 336 vierkante meter heeft het de omvang van een basketbalveld. De drive-incinema biedt plaats voor 200 auto's, maar er zijn ook zitjes voor 200 toeschouwers zonder auto. Naast de avondvoorstellingen doorheen de week, maakt het gebruikte scherm het ook mogelijk om in de weekends overdag films te vertonen.

De programmatie zal zeer uiteenlopend zijn. De openingsfilm is "Bohemian Rapsody", een biografische film over de Britse band Queen en leadzanger Freddie Mercury. Met films als "Grease", "The Exorcist", "The Big Lebowski", "Toy Story" of "Charlie and the Chocolate Factory" komen alle filmliefhebbers, van jong tot oud, aan hun trekken.

25 euro per auto

Een plaatsje reserveren is verplicht via www.moviedrive.be en kost per auto met twee inzittenden 25 euro met daarbovenop 7,5 euro per extra inzittende. Voor bezoekers zonder wagen kost een filmticket 10 euro. Wie de wagen verlaat, om bijvoorbeeld een snack te halen bij een van de foodtrucks, moet een mondmasker dragen en de afbakeningen op de grond respecteren om de sociale afstand te behouden.

Het project Movie Drive is het resultaat van een samenwerking tussen visit.brussels en evenementorganisatoren Mario Iacampo en Serge Vanderheyden. Het komt er met de steun van het Brussels gewest en de stad Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?