medcup

| MedCup is een medische wedstrijd die zaterdag voor het eerst plaatsvond in Tour & Taxis.

120 studenten geneeskunde nemen deel aan MedCup in Tour & Taxis

FDK
© BRUZZ
04/09/2021

Op zaterdag 4 september kwamen 120 studenten geneeskunde samen in Tour & Taxis om verschillende medische uitdagingen aan te gaan. De wedstrijd wordt georganiseerd door Brusselse start-up MedCup.

De eerste medische wedstrijd werd georganiseerd voor en door studenten. Tijdens de verschillende opdrachten leren de toekomstige artsen met innoverende medische uitdagingen om te gaan, testen ze hun vaardigheden in reële situaties en komen ze in contact met experten uit de medische wereld.

De echte wereld

Twee jaar lang werkte het team van MedCup aan dit doel: de medische wereld innoveren. “We hebben een team vrijwilligers samengebracht dat bestaat uit studenten geneeskunde, rechten en economie", vertelt oprichter en voorzitter van MedCup Samy Bouzid. "Gedreven door ambitie, nodigen we Waalse en Vlaamse masterstudenten geneeskunde voor één dag uit om in groepjes van twee deel te nemen aan een reeks uitdagingen. Ze zullen moeten hechten, pleisteren, zich onderdompelen in de medische omgeving op een militair kamp... Net als in de echte wereld.”

Zo stelde Defensie uitdagingen voor waarbij de studenten een echt crisiscentrum moesten beheren en de juiste protocollen moesten naleven. Organisatie- en adviesbureau McKinsey liet de studenten dan weer per twee een concreet medisch consult oplossen.

medcup

| Zowel Frans- als Nederlandstalige studenten geneeskunde nemen deel aan de wedstrijd in teams van twee.

Verder kwamen ook 25 sprekers uit de medische wereld langs. “We hadden het voorrecht om Corinne Vandermeulen, hoofd van het vaccinologiecentrum van de KU Leuven, gerenommeerd neurochirurg Jacques Brotchi en vele anderen te mogen ontvangen", aldus Bouzid.

Na een dag vol uitdagingen volgt de slotceremonie van 19.30 tot 21.30 uur, waarin de winnaars bekend worden gemaakt. Die is live te volgen via de website of Facebookpagina van MedCup.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni