Op de grens tussen de campus van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en de Université Libre de Bruxelles (ULB) wordt momenteel gebouwd aan het nieuwe Learning & Innovation Center (LIC). Minister bevoegd voor Beliris Karine Lalieux (PS) bracht dinsdag een bezoek aan de werf van het toekomstige innovatieve leercentrum. In mei 2024 moet het gebouw af zijn.

Voor de VUB en de ULB is dit het eerste gebouw dat zij samen vorm geven. Het is een duurzaam nulenergiegebouw dat zich integreert in het omringende groene landschap.

De werkzaamheden begonnen eind 2021 en in december 2022 werd de ruwbouw opgeleverd. In mei 2024 moet het gebouw af zijn. De totale kostprijs bedraagt iets meer dan 20 miljoen euro.

Beliris investeert 17,3 miljoen euro en de twee universiteiten dragen het overige bedrag bij. "Het is de rol van Beliris om de uitstraling van Brussel te ondersteunen. We weten dat die uitstraling er ook is via de universiteiten, want zij trekken vandaag duizenden studenten aan. Daarnaast willen we inzetten op onderzoek en ontwikkeling in Brussel. Daarom is dit echt een van de mooiste projecten die we ons kunnen voorstellen", aldus minister Lalieux.

Het LIC bestaat uit acht verdiepingen en beslaat in totaal 9.000 vierkante meter. Op de ondergrondse verdieping wordt de bibliotheek "Wetenschap en Technologie" van de ULB en de bibliotheek "Exacte en Toegepaste Wetenschappen" van de VUB samengebracht.

Op de hogere verdiepingen kunnen de studenten terecht in open ontspanningsruimtes, lokalen voor individuele studie, multimediaruimtes of experimentele centra voor groepsactiviteiten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni