Lerarentekort: minister Gatz plant interne reorganisatie met onderwijskoepels

EDF
© BRUZZ
07/06/2022

Het lerarentekort in de Brusselse scholen is sinds september met de helft gestegen. Brussels minster Sven Gatz (Open VLD), in de VGC bevoegd voor Onderwijs, wil met de verschillende onderwijskoepels samenzitten om het over de organisatie te hebben.

"Bepaalde scholen hebben voldoende leerkrachten, andere minder", vertelt Gatz. "Ik wil kijken of we met een interne reorganisatie de zaken meer onder controle kunnen krijgen."

Verschillende onderwijskoepels vinden dat er niet genoeg politieke urgentie is. "Minister Weyts heeft goede initiatieven genomen", reageert Gatz, "maar die hebben niet onmiddellijk impact. Ik begrijp het ongeduld van de scholen en koepels, maar het beleid alleen kan dit niet oplossen."

Het probleem heeft te maken met de krapte op de arbeidsmarkt, het beeld dat mensen hebben van lesgeven en met de verloning. "Al die dingen samen moeten we aanpakken. Ik denk dat men nu bereid is om de organisatie over de scholen en/of de netten heen te gaan bekijken."

Dat is nu wat Gatz de komende weken wil opstarten. "Zal het alles oplossen? Nee. Zal het de toestand verbeteren? Ik denk het wel."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni