Herbekijk BRUZZ 24 over noodopvang van Gazanen door een solidare hoteleigenaar

© BRUZZ
11/01/2024

Herbekijk hier BRUZZ 24 over de uitbreiding van het extreme koudeplan. Dat werd pas maandag gelanceerd, maar wordt nu al uitgebreid. Ook brengen we een bezoek aan hoteleigenaar Ben, want hij zet ook deze winter zijn deuren open voor mensen in nood. Dit keer zijn dat vluchtelingen uit Gaza, die geen plaats vonden in het reguliere opvangnetwerk.

Ben, voluit Ahmed Ben Abderrahman, is de uitbater van Hotel Mozart, een driesterrenhotel dichtbij de Grote Markt. De in Tanger geboren Marokkaanse Belg staat bekend om zijn jaarlijkse solidaire acties in de wintermaanden, dit keer ontvangt hij alleenstaande mannen uit Gaza. "Ze zijn hier nu een maand en het gaat goed. Ze zijn weg uit de oorlog," zegt hij in nieuwsuitzending BRUZZ 24.

Personen die een asielaanvraag indienen, hebben na vier maanden het recht om legaal te werken op de Belgische arbeidsmarkt. Abderrahman laat weten dat de mannen momenteel nog wachten op hun tijdelijke verblijfsvergunning waarmee ze aan de slag kunnen.

Lees verder onder de reportage bij Hotel Mozart.

Ook elders in de stad worden inspanningen geleverd om iedereen onderdak te bieden. Het Extreme Koudeplan van koepelorganisatie Bruss'Help dat net pas was gelanceerd, werd al uitgebreid met een voormalig hotel voor dakloze vrouwen en kinderen in Schaarbeek. Daarnaast worden in de gebouwen van het Rode Kruis in Anderlecht extra bedden gecreëerd voor alleenstaande mannen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni