Herbekijk BRUZZ 24 over het Continental Hotel dat heropent als cultuurhub

12/10/2023

Hotel Continental, het iconische Brusselse hotel op de hoek van de Emile Jacqmainlaan en het De Brouckèreplein, heropende zijn deuren de komende maanden als broeiplaats voor hippe Brusselse ondernemers. Je kan er shoppen, een tattoo laten zetten of gewoon iets drinken. BRUZZ nam een kijkje en sprak met Vincent Le Merer van beheerder Bruxselair en schepen van Openbaar Patrimonium Lydia Mutyebele Ngoi (PS).

Over vijf verdiepingen en meer dan 4.000 vierkante meter van het voormalige hotel bevinden zich voortaan horecazaken, kledingwinkels, kappers, schoonheidsspecialisten, tattoo shops en nog veel meer. Je kan er terecht van vrijdag tot zondag en dat voor de komende 18 maanden terwijl de vzw Bruxselair de site van Stad Brussel beheert.

"Als overheid strijden we in Brussel tegen de leegstand", vertelt schepen van Huisvesting en Openbaar Patrimonium Lydia Mutyebele Ngoi (PS) opgetogen aan BRUZZ. "Zo een mooi gebouw konden we gewoon niet laten leegstaan."

Postercampagne

Verder in de uitzending: woensdag hingen op verschillende plaatsen in Brussel posters waarop in dikke, rode letters ‘KIDNAPPED’ staat geschreven. Het gaat om een actie van de Union des Étudiants Juifs de Belgique (UEJB) die aandacht vraagt voor de Israëli's die momenteel gegijzeld worden in de Palestijnse Gazastrook, door terreurgroep Hamas.

BRUZZ sprak met Brusselaars en experten over het bloederige Israëlisch-Palestijnse conflict. "Wij willen vooral een verzoenende boodschap brengen", zegt Philippe Markiewicz, voorzitter van het Centraal Israëlitisch Consistorie van België.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni