Live op Bright Brussels, in Oogaland: 'Fantasie die tot leven komt'

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 13 februari 2020
Updated: 14-02-2020 - 06:54

In de komende vier dagen, van donderdag 13 tot en met zondag 16 februari, zorgt Bright Brussels, Festival of Light ervoor dat de Hallepoort-, de Marollen-, de Zavel- en de Koningswijk zullen baden in het licht. Het nieuwe parcours van het Brusselse lichtfestival werd donderdagavond ingehuldigd door een lichtgevende fietsparade.

De Bike Parade verzamelde om 18.15 uur op de Grasmarkt in de centrum van de stad, en van daaruit gaat het via de Kunstberg, de Zavel, de Marollen en de Hallepoort terug naar het Spanjeplein voor een heus lampionnenbal.

Het parcours vormt een lus van zes kilometer die de bezoekers vanaf de benedenstad doorheen verschillende wijken in de bovenstad gidst en zo het rijke Brusselse erfgoed in een magisch licht zet. Een twintigtal lichtinstallaties nemen elk op hun eigen manier de openbare ruimte over.

Hallepoort beklimmen

Op het Koningsplein biedt "1.3 Seconde" een fysieke verkenning van de verbanden tussen licht, tijd en ruimte, terwijl het videomapping spektakel "Experignon" het skatepark aan de Kunstberg overneemt. Aan de lift naar het Justitiepaleis strijkt de monumentale en maatschappijkritische installatie "Natuurlijk Licht" neer.

De start van het lichtfestival betekent ook de terugkeer van het reuzenrad "The View" op het Poelaertplein aan het Justitiepaleis. Een hoogtepunt is er aan de Hallepoort, waar "Winter" als monumentaal fresco de wintertaferelen afbeeldt die terugkomen in de schilderijen van de Vlaamse meester Pieter Bruegel.

Op zaterdag kunnen de bezoekers voor 4 euro de 169 trappen van de Hallepoort beklimmen en genieten van een panoramisch uitzicht over Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?