Brussels chocoladehuis Mary bestaat 100 jaar

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 14 november 2019

Het Brusselse chocoladehuis werd in 1919 opgericht door Mary Delluc. Tien jaar geleden werd Olivier Borgerhoff er zaakvoerder en sindsdien is de omzet vertienvoudigd. "We kiezen onze ingrediënten van de hoogste kwaliteit."

Een artisanale werkwijze, ingrediënten van de hoogste kwaliteit en exclusieve luxeverpakkingen zijn wat Mary onderscheidt van andere chocolatiers in Brussel.

"We werken nog altijd met echte vanille uit Madagaskar, en onze mensen werken met de hand," zegt zaakvoerder Olivier Borgerhoff. "Dat heeft uiteraard een kost. Maar als we het vergelijken met grote industriële spelers zijn we misschien een fractie duurder." Efficiënt management is volgens Borgerhoff wat de prijzen betaalbaar houdt.

Het chocoladehuis is een echt Brussels huis, met acht winkels in België en zelfs twee winkels in Japan. Het huis werd vernoemd naar Mary Delluc, die het in 1919 oprichtte. "Dat was heel uitzonderlijk in die tijd," zegt Borgerhoff. "Waarschijnlijk was ze één van de eerste dames die een chocolaterie oprichtte."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?